despre noi

Pensiunea Mario & Ema este amplasata strategic,la distante aproximativ egale de statiunile turistice Vatra-Dornei si Bucovina.
Incercam si speram ca o sa reusim sa oferim servicii de inalta calitate , dat fiind faptul ca atat administratorii cat si personalul sunt persoane tinere,dornice sa se implice in mod serios in activitatile de turism,in crearea de pachete turistice atractive care sa fie pe masura asteptarilor turistilor.

Va invitam din tot sufletul la noi pentru a va bucura din plin de frumusetea locurilor , de ospitalitatea oamenilor de prin partea locului , de bucataria bucovineana , de farmecul celor patru anotimpuri care la noi , in zona de munte , sunt deosebite , fiecare avand farmecul sau…Va mai invitam sa aveti incredere in cele scrise in aceste randuri si nu putem decat sa va poftim sa va convingeti…

Comuna Carlibaba

&

In inima Carpatilor , acolo unde batrânele paduri adînci si pâraiele vesele mai spun povesti despre eroi puternici, acolo unde ursii se ascund în desisul codrilori si cocosii de munte cânta triluri desavârsite în soarele care tainic apune, acolo a dus Dumnezeu o bucata de paradis. Aceasta tara minunata cu o natura si mai minunata, poseda puteri necunoscute si o stralucire secreta, care dau putere trupului si încânta sufletul. “Bucovina de aur” este un dar ceresc. O lume vrajita, cum nimeni nu ar mai crede ca exista, pe care o poti descoperi pur si simplu la fiecare pas cu privirea.
Prima mentiune despre existenta comunei se datoreste calugarilor de la Manastirea Putna care, in 1629 scriau ca, atunci cand Miron Barnovschi Movila a trebuit sa plece pentru a ocupa tronul Moldovei „a gasit tara ca fara domn, pradata de tatari si talhari, care au lasat Sucevita numai cu piatra, iar altii sunt la Carlibaba si manastirea sta in frica mare”. Prima atestare documentara, de la care localitatea isi are numeleo aflam din scrisoareaparcalabului Sucevei, Mihaly Tolnay, datata din 1595 si in baza careia NicolaeIorga a transcris „Hidronimul Carlibaba” sub forma de Cramabahalu.
In ceea ce priveste toponimele localitatilor de pe teritoriul comunei, acestea sunt mentionate pentru primadata in uricul din 15 Februarie 1410, cand Alexandru cel Bun a donat muntele Suhard manastirii Moldovita. Comuna Carlibaba este situata in extremitatea nord-vestica a judetului Suceava, fiind ca intindere una dintre cele mai mari.

 

Teritoriul comunei este foarte bogat din punct de vedere hidrografic, astfel ca raul colector Bistrita Aurie, care izvoraste din Muntii Rodnei si strabate teritoriul comunei, colecteaza apele afluentilor Tibau, Carlibaba, Bila, Lala, Rusaia si Diaca. In apele reci si limpezi traiesc si se dezvolta specii de pesti ca: pastravul, lipanul si lostrita. Vegetatia, alaturi de relief, contribuie la conturarea personalitatii peisajului comunei. In general, covorul vegetal este etajat, ca si clima si solurile, pe verticala, in raport cu altitudinea. Clima este temperat continentala de munte si se caracterizeaza prin temperaturi medii anuale de + 3,9 grade C. Principalele formatiuni vegetale din zona sunt padurile de molid, care urca pana la altitudinea de 1.700m si ocupa peste 80% din teritoriul comunei. Fauna este cea intalnita in toti Carpatii orientali, astfel ca fondul cinegetic consta din exemplare de urs brun,cerb carpatin, mistret, caprior, lup, vulpe. Speciile de pasari sunt numeroase.
Exista specii rare, ocrotite ca monumente ale naturii, precum cocosul de munte, cocosul de mesteacan, cinteza alpina, gaita de munte, bufnita, pitigoiul si altele.

Distantele fata de principalele localitati sunt:
• 44 km fata de Campulung Moldovenesc D.N.17 (E 576);
• 101 km fata de Radauti D.N.17, D.N.17A;
111 km fata de Suceava D.N.17, E 576;
• 201 km fata de Cluj Napoca D.N.17(E576), D.N.1C(E576);
• 250 km fata de Iasi D.N.17, E 576, E 85, D.N.28A);
• 527 km fata de Bucuresti D.N.17 ,E 85;
• 2025 km – Paris;• 2360 km – Londra;• 781 km – Viena;• 1855 km – Roma;• 1326 km – Berlin;• 3147 km – Madrid;
• 3760 km – Lisabona;• 1949 km – Amsterdam.

Contact

Trimite-ne un mesaj rapid completand formularul

Start typing and press Enter to search